keskiviikko 6. marraskuuta 2024

 Kirjoita blogiteksti, jonka tulisi käsitellä seuraavia aiheita:

Mikä on digitaalinen identiteettisi? Tutki viimeaikaista sosiaalisen median toimintaa ja viestejä. Kuvaa blogissasi, millainen sosiaalisen median käyttäjä / sisällöntarjoaja olet ja millainen digitaalinen identiteettisi on. Lisäksi Googleta tiedot itsestäsi - kuvat, videot, sivut. Kiinnitä huomiota löytämiesi tietojen tyyppiin, tietojen oikeellisuuteen ja mahdollisuuksiisi hallita, millaista tietoa verkossa on sinusta. Kirjoita blogiisi havainnot, jotka koskevat digitaalista identiteettiäsi ja miten se muodostuu.



Olen digitaalisesti pragmaattinen. Heh - voihan sitä ainakin väittää olevansa. Kohtuullisen ikäni vuoksi en innostunut ensin liittymään some -alustoille, mutta aika nopeasti sen tehtyäni FB vei mennessään.

Erityisesti pidin alusta alkaen mahdollisuudesta selata ihmisten ja yhteisojen julkaisemia uutisia ja päivityksiä ja saatoin käyttää päivittäin jopa tunteja uusiaen päivitysten selaamiseen. Pidin ärsyttävänä tietynlaista hitautta, jota some-alustan sisältöjen lataamiseen sisältyi jo alkuvuosina ja nykyään aikaa menee aivan kohtuuttomasti uusien päivitysten selaamiseen, koska ne eivät ole aikajärjestyksessä nähtävissä. Omia kuulumisia olen julkaissut somessa aina niukasti enkä ole pitänyt itseäni influensserina, joka eläisi seuraajien määrästä.

Omat yhteystietoni sekä profiilikuvat löytyvät Googlen avulla helposti ja joitain lähinnä työelämään liittyviä linkkejä sekä artikkeleja on myös helposti saatavilla. Koska en ole pyrkinyt aktiiviseen tietojen jakamiseen, saatan vaikuttaa tylsältä tyypiltä uteliaan etsijän kannalta.

Olen tyytyväinen saatavilla itsestäni julkisesti olevan tiedon määrään ja aina valmis henkilökohtaisesti pitämään yhteyttä jos jollakin on enemmän asiaa. Alusta asti olen uskonut varoituksia, että jaettua tietoa ei ole helppo poistaa nettialustoilta.

Olipas syvää luotausta, mutta näihin on ajoittain syytä perehtyä.


Kuvan koira leikkii pallolla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti